TIPS! Trykk på bildet og du får se det i større format

Hva gjør man når regnet øser ned ute?

Du har tenkt deg ut på fototur, men regnet øser ned. Ikke sånn lett yr, som du lett kan fotografere i, MEN masse vann på en gang. Du dropper fototuren og blir nesten litt deppa. Du hadde jo tross alt gledet deg til å ut å fotografere når du først hadde tid til det...


Hva gjør du da?Du løper ut og plukker blomster før du løper inn igjen. Du skifter til tørre klær, du vil jo ikke bli syk. Så lager du deg et lite "fotostudio" med sterkt lys fra en eller to sider. Du rigger deg til med hvit bakgrunn og underlag. Du danderer blomstrene, du rakk å ta med deg når du løp ut og ble våt, best mulig.Så begynner du å knipse i vei og kjenner sorgen, over å ikke være ute på fototur, forsvinne. Det var jo tross alt kjekt :) Du ser jo etterpå at det tross alt ble nogen lunde greie bilder, som muligens ville blitt enda bedre ute. Men når du ikke kan fotografere ute, så får du gjøre det beste ut av det.Og du kommer muligens til å gjenta det neste gang regnet øser ned ute en dag du ville ut å fotografere. Og når du bor på vestlandet må du nesten regne med at det er veldig mange regnværsdager, av en eller annen grunn...

Her er noen av bildene som ble tatt i dag.
Og flere finner du selvfølgelig ved å trykke på de ;)


Fra I mitt "studio" :)

Fra I mitt "studio" :)

Fra I mitt "studio" :)

Fra I mitt "studio" :)

Fra I mitt "studio" :)

11 kommentarer:

Evami sa...

Du er så kreativ og flink du:) Og jeg har brukt hvitt papir,men ei skjærefjøl var jo smart:)

Bildene ble drømmende synes jeg,vet ikkeom det var det du var ute etter,men for meg så er de det:)

Dagrun sa...

Bilde to og tre var nydelige og bildebehandlingen var perfekt til blomsten! Jeg synes tullipanene var for tett beskjært (og at de kanskje burde være speilvendt). Så tett beskjæring fungerer bedre på lyse blomster synes jeg da (smak og behag selvsag).

Og ja, jeg er så enig. Det gir meg ro i sjelen og putle rundt med blomster inne . Jeg tar dem ofte inn på makrofotografering fordi da blåser de ikke alle veier ;) Setter du dem i vinduet får du også flott lys.


Dette blir langt: Til slutt. Takk ad. bildet av 6-åringen. Jeg har bare mørknet og oppskarpet og dratt i fargerene ("bare", hehe...).
Ha en flott dag!

Dagrun sa...

PS jo, også synes jeg det ble litt mye skygge på tullipanene. Prøv å unngå blitz rett på blomsten. Det gjorde du kanskje også forresten...

Miriam Elisabeth sa...

Evami: Tusen takk!! Brettet hvitt papir i enden og satte foran fjøla, da ble dem ingen hvitforskjell ;) Vet ikke om de skulle være drømmende, men takk for at du syns det :)

Dagrun: Tusen tusen takk for din mening! Litt enig i deg angående bilde 1 og 5(er vel de du tar gor å være tulipan? :) ) , men det er det ikke ;) Brukte ikke blitz;)

Anne sa...

Kreative du :-)))

Rimkogeren sa...

1000 billeder i et motiv. Genialt. Fin Helg!

Wenche sa...

Godt at du ser løysingar på problem som oppstår:) Fine bilder.

Heges fotoblogg sa...

Morsomt beskrevet og artig å se resultatene :-)

JULIE K sa...

Flotte, flotte bilder : )

Naudir sa...

Nydelig bilde. Spessielt det kremhvite- Det var så utrolig behagelig og se på :) Du er så flink ^^

Miriam Elisabeth sa...

Tusen takk alle sammen!