TIPS! Trykk på bildet og du får se det i større format

# Vil du ha store bilder i innlegget? #

Bruk Picasa 3. Det er et redigeringsprogram av det enkle slaget. Der kan du også signere bildene dine enkelt ,- signere bilde veiledning ;) Gjennom Picasa 3 får du et nettalbum på nettet. På det har du samme brukernavn og passors som du bruker på bloggen din. Alle bildene du laster opp gjennom bloggen lagres der inne. Ved å ta i bruk dette nettalbumet, kan du fort og enkelt legge ut bildene dine i stor utgave på bloggen. Her kommer en liten veiledning på hvordan ;)

Om du ikke har Picasa 3, så last det ned fra nettet her. Når du tar det i bruk vil automatisk alle bilder/bildemapper, som eksisterer på din PC, legges inn i programmet.

Finn bildet eller mappen du vil ha inn på nettalbumet ditt og høyreklikk på det/den. Da kommer denne "remsen" opp. På den velger du Last opp til nettalbumet.

Da vil denne boksen komme opp. Har du ingen mapper der(når du gjør dette første gang) så velger du NY og gir mappen et navn. Har du mapper der inne som bildet/bildene skal i trykker du på menyen over bildet og finner den. Under bildet velger du hvor store bildene skal være. Og under der igjen velger du om bildene skal vises for alle eller bare for deg.

Da kommer det opp en boks som først ser slik ut(til venstre) når bildet/bildene lastes opp. Og så ser sånn ut(til høyre) når bildene er lastet opp.

Så logger du deg innpå nettalbumet ditt. Er det første gang, finner du det lett oppe i høyre hjørne i Picasa 3. Logg deg inn med brukernavn og passord som du har på bloggen din. Senere vil du kunne gjøre det via nettet ;) Så finner du albumet hvor bildet/bildene ble lastet opp til.

Når du har funnet bildet/bildene går du inn på det(eller ett og ett) og trykker på Kobling til dette bildet. Det står til høyre for bildet i blå skrift. Så velger du størrelse på bildet,- Miniatyr, Lite, Middels stor. Vil du ha store bilder så er det stor du må velge ;) Så kopierer du koden som står under Bygg inn bilde.


Så går du innpå innlegget ditt og limer inn koden der du vil at bildet skal være ;) Enklere blir det ikke ;)


Her ser du forskjellen på bilde lastet opp i bloggen(det øverste) og bildet lagt inn via nettalbumet(det nederste) :
Begge med innstillingene stor ;)


Fra Dyr bilder 2009

Var veiledningen forståelig? Trenger du mer hjelp, så er det bare å kontakte meg på mail: miablogg@live.com

2 kommentarer:

Kathrine sa...

Hei:))
Viktig og huske på at en har ikke all verdens lagringsplass på picasa gratis. Og om en sletter bilder, så må en huske at de og blir slettet i bloggen. Har gjort noen tabber der jeg.
Jeg har ikke satt meg inn i alt på picasa 3, hadde hjelp fra et orakel til å få større bloggmal før jeg kunne få større bilder i den.

Men dette her har jeg ikke prøvd.
Syns du forklarer greit jeg. Og jeg er ikke en dreven databruker.

Fin hund også:)

:))

Miriam Elisabeth sa...

Ja, det er viktig å huske på ;) Men man sletter som regel ikke bildene fra albumet med en gang ;)
Prøv dette ut ;)