TIPS! Trykk på bildet og du får se det i større format

N som i Nykvåg

Tid for ABC i ord og bilder igjen. Det er nå kommet til bokstaven N. Jeg har valgt å ta for meg Nykvåg som er et lite sted i min hjem kommune.


Som sagt er Nykvåg et lite sted i min hjemkommune. Det ligger rett ved Hovden(mitt H bidrag). Når jeg vokste opp, var det folk i hvert hus der. Nå står det verre til. Færre bor der hele året, men noen flere er det om sommeren. I Nykvågen er det et stort måse fjell. Helt hvitt opp lang den loddrette fjellsiden. Imponerende at de bygger reir der. Og spennende å se når havørnen kommer på besøk. Da flyr alle måse foreldrene ut og støyet blir, om mulig, enda verre. Nykvåg er kjent for rikt dyreliv.

Og du finner et naturreservat her. Reservatet har et areal på 3556 dekar
, hvorav 2 635 dekar sjøareal. Området er vernet for å ivareta flere viktige hekkelokaliteter for sjøfugl. Lundefugler er det mange av der. Aldri sett det fuglefjellet hvor de holder til, men har et stort ønske om det. For Lundefugelen er av mine favorittfugler ;) Og i Nykvågen er det flote fiskeforhold. Både på land og på hav. På land har du mange fiskevann. Og det er jo storhavet rett utfor Nykvåg. Og naturen der er så flott! Høye fjell som kommer rett opp fra flatmarken. Også her, som i Hoveden, er det flott å se midtnattsolen.

En montasje med bilder fra Nykvåg:
Andres N bidrag finner du her :)
Ha en super helg folkens!

17 kommentarer:

Evami sa...

Oj så vakkert det er i Nykvåg.. Og den reklamen du bedriver for hjemkommunen din:) Men jeg skjønner jo det da,så vakkert som det er:)

HA ei flott helg:) Klem Eva

Petunia sa...

Du er omgitt av vakker natur der i hjemkommunen din. Kan godt forstå at du har hjertet ditt der oppe. Men tiden kommer nok til du kan vende oppover igjen og snart er det jo ferie. Skal du hjem i ferien da eller blir du igjen her sørpå og jobber litt?

Anne sa...

Så spennende å lese kjære venn. Dette er helt upløyd mark for meg vet du, og helt ukjente sted. men så glad for at duplasserer deg selv på kartet for meg, så når jeg hører og ser et kart din vei, skal jeg tenke på deg vettu .-)))

Fin fredag kveld til deg skjønne unge dame!!

Dagrun sa...

Villt og vakkert!


Jeg er ikke god på montasjer og sånn, men jeg lurer på om det kunne vært enda finere uten bildet med blåtoner i? De andre 4 står så nydelig til hverandre i fargene... bare en tanke. Du er sjefen :) Ikke sikkert det betyr så mye siden du sikkert ikke skal bruke montasjen ti lnoe heller da.

rh-bilder sa...

Flotte bilder satt sammen i en fin montasje.

Rune (Bildebloggen) sa...

Pen fotomontasje med veldig flotte motiver. :) Her må man bare trives, det er til å drømme seg bort i. God helg.

Mariann S sa...

Kjempeflott reklame for heimkommuna di.
Nydelige bilder :)
Ønsker deg god helg :)

Gärdsmygen sa...

Vackert, vackert!

Tove E sa...

Et flott bidrag:0)

Rimkogeren sa...

FLOT - De bjerge kunne jeg godt tænke mig flyttet ned her til det flade Lolland!

HildeS sa...

Så fine bilder.

Hege sa...

Rett og slett vakkert! Koselig å lese om steder nær der du kommer fra også.

Ha en riktig god helg!

Gamleheksa sa...

Nydelige bilder! Dit vil jeg også dra :) Jammen er du heldig som har så mange flotte plasser rundt barndomsheimen.

God helg.

Siw Aina sa...

Utrolig lekkert sted. Minner på mange måter om stedet jeg kommer fra. Kjekk reklame du bedriver for hjemstedet ditt, sånt liker vi :))

Anonym sa...

Nykvåg ligner et sted, hvor jeg gerne slog mig ned, hvis at flytning blev aktuelt - men ellers, som Rimkogeren skriver, så kan vi godt bruge lidt bjergpartier på Lolland ;-)

Anonym sa...

Jeg besøkte Nykvåg sommeren for et par år siden, og ble VELDIG betatt av stedet. Vi hadde bare noen timer til rådighet den gangen, men ved neste korsvei skal jeg sørge for at tiden ikke setter noen som helst begrensninger!!

TorAa sa...

I Nykvåg har jeg aldri vært, men dine bilder og tekst er en kjempereklame for stedet og den unike naturen.