TIPS! Trykk på bildet og du får se det i større format

ABC... M

ABC er kommet til M. Jeg fant ingen bilder av M'stedene hjemme i Bø, så da ble det ikke no stedspresentasjon. I stede er jeg ego og skriver om meg selv. Kjedelig det. Har tatt helg ;)
God pinse alle sammen!

Den 8. juli 1987 ble det født ei jente på sykehuset i Bodø. Hun skulle egentlig fødes på sykehuset på Stokmarknes, men det oppstod problemer så hennes fødende mor ble fløyet i et lite fly til Bodø.

Morens foreldre gledet seg over barnebarn nummer 2 og at det var en jente. For jentas farfar var det barnebarn nummer 9 og den 8. jenta, men han gledet seg. Det var første jenta på gården. Jenta fikk navnet Miriam Elisabeth. Bibelsk navn. Broren tok godt vare på henne og var stolt storebror. Senere fikk de en lillesøster. Det ble Miriam's beste venninne gjennom livet! De tre ungene storkoste seg på hjemstedet. Lekte ute i fjell, mark og skog. Du, for en nydelig oppvekst de hadde!

Faren lærte de å bli glad i dyr og tok dem med i fjøs arbeidet. Han tok de og med ut på havet så de lærte å fiske. Moren tok de med på tur i mark og fjære. Hun lærte dem å sette pris på naturen. Barna fikk mange gode minner.

Årene gikk og en dag ble eventyret et mareritt. Marerittet endte i at de måtte flytte fra det kjente og kjære.... Jenta var da 11 år. Problemer oppstod da. Jenta ble mobbet fra hun gikk i 6.kl til hun sluttet i 1.kl på videregående. Det satte sine spor i henne..... Jenta drømmer enda om å flytte hjem til sitt kjære sted i Vesterålen. For det er det og kun det som er hjemme for henne. Slik kommer det alltid til å være. For der føler hun ro.

Mye har denne jenta opplevd gjennom sine 21 leveår. Mye på godt og vondt. Uten det hadde hun nok ikke vært den hun er i dag.... I dag studerer jenta til å bli vernepleier. Hun er stadig usikker på om hun kommer til å klare å gjennomføre det. Hun håper hun klarer det. Når, hvis, hun en gang klarer det skal hun etter endt studie flytte til Finnmark. Det er en drøm hun bærer på. Dette for å få unna litt av studielånsgjelden. Og det er jo fint i Finnmark :) Og drømmer er viktige!

Denne jenta elsker å ta bilder. Hun vet hun aldri kommer til å bli proff fotograf, men likevel har hun en bitteliten drøm om å kunne tjene på å fotografere. Hun stortrives bak kamera og mistrives foran det. Hun fotograferer alt mulig hun vil forevige. Mye tid ghar gått til fotografer
ing og redigering, men litt mindre nå som hun må prioritere studiet.

Hun bor nå i Sandnes(Rogaland) på grunn av studiet. Og hun tror at grunnen til at hun trives så godt her, er det at det minner henne om hennes kjære nord. Her finner hun høye fjell, sandstrender og hav som gir henne ro når hun oppsøker det. Hun kan ha dårlige og stressfulle dager, men så fort hun kommer seg ut til havet er det borte. I alle fall for en liten stund.

Litt historie og kamera og fotografering:

Mitt første kamera husker jeg fortsatt. Det så så proft ut selvom det ikke var det. Jeg var rundt 11år når jeg fikk det. Tok bilder av alt og ingen ting og var så spent når bildene dukket opp på papir. Var jo ikke minnebrikke eller digitalt den gang ;) Sprang rundt å lekte proff fotograf. Det var tider det.

Senere har jeg hatt mange enkle digitalkamera som jeg har utnyttet så langt det lar seg gjøre. Har fått til gode bilder med relativt dårlige kameraer. Interessen for å fotografere har økt ettersom årene har gått. I mange år var den store drømmen å eie et SRL kamera. I fjor(08) ble drømmen til virkelighet. Dyp takknemlighet til min kjære foreldre og storebror!

Fortsatt fotograferer jeg det meste som jeg ønsker å forevige. Det kommer nok tydelig frem, gjennom mine bilder, at naturen er noe jeg er veldig glad i. Dyr, mennesker og landskap fotograferer jeg, men i grunnen alt som jeg ønsker å forevige. Samtidig har jeg vist øye for de små detaljer, sier folk. Ofte ønsker jeg å formidle noe med bildene mine. Og mitt store ønske er nå å bli en god fotograf.

Bildefilm med bilder av meg:

Flere M bidrag her

29 kommentarer:

Dagrun sa...

Næmen helledussen, hvem er dette da? Så flott et bilde!

Anne sa...

Det er du det !!! :-))

M for Miriam og meg.., ikke sant??

Miriam Elisabeth sa...

Kjappe dere er Anne og Dagrun. Ja, det er meg :) Trykte feil knapp ;) Resten kommer snart ;)

Dagrun sa...

SÅ søt du var da, og hehe.. her gjelder det å ikke trykke feil ;)

Petunia sa...

Kjære deg, Miriam! Et sterkt og personlig innlegg!
Klart du klarer studiene. Vi heier jo på deg! Stå på! Tenk på det som er i enden av det og drømmen du har!

LiBeReJo sa...

så voldsomt EGO du va da!neida;)

utrolig koslig innlegg:) er så koslig lese;)
Håper du får oppfylt drømmen om BØ;D

amatørfotografen sa...

Tusen takk for kommentar hos meg! Du har mange flotte bilder selv, synes jeg :) Og en sterk historie du forteller her.

God pinse ønskes deg!

Grethe sa...

Det må jeg si var et FLOTT og personlig innlegg. Takk for at du ville dele det.
En ting er sikkert, DU kommer til å klare studiene. Du har med deg medmennekelighet og livserfaring - slike vernepleiere trener samfunnet.

Mandy Lou sa...

Så fint og personlig både med bildene og teksten. Lykke til med studiene.
Ha ei riktig god pinse!

Dagrun sa...

Så flott om deg selv. Nå skjønner jeg at det tok tid å publisere innlegget. Så klart klarer du utdannelse! SKal heie på deg jeg!

Ad. det bildet i midten måtte jeg se på det igjen, og det jeg gjør med dem er at jeg bruker et filter (topaz), men så prøver jeg å dempe effekten mest mulig på filteret. Altså, det filteret skarper så veldig opp bildene, så jeg har forsøkt å dempe det, men nå så jeg imidlertid at det så ikke klokt ut på dette bildet (så det når jeg gikk tilbake til rawfilen og sammenlignet), så jeg lastet opp et ufiltrert bilde, rett fra Raw-fila, bare lagt på tekst.

Langt om lite fra meg, hehe...

Nå går de gamle til sengs. God natt. :D

Hansemannen din sa...

Sterkt og personlig Mia. Men likevel ikke alt for personlig. Du har skrevet generelt i stede for å gå i dybden. På den måte kan folk vite om deg, men samtidig er det utrolig mye de ikke vet om deg vennen. Du er STERK! Du er den sterkeste jeg kjenner. Du vet hva jeg mener med sterk ;) Søte bilder av deg og fin film med sngen som passer så godt til deg... Mange nydlige bilder av deg i filmen =) Og bildet av deg i kamera linsa er så stilig =)

Hold on be strong Mia mi! Klem <3

Evami sa...

FOr et flott og personlig bidrag Miriam:) Det virker som du har kommet deg rakrygget igejnnom det du har opplevd,selv om det setter spor. Du er sterk når du klarer å dele historien din med oss:)

du som ikke liker å være foran kamera,her var det jo en rekker flotte bilder av deg.Tonesatt med en nydelig sang:)

Stå på Miriam,lykket il med vidre studier,drømmen om å komme hjem(Tøffe jenter greier de målene de setter seg) og fotograferingen din.Og du har er meget godt øye for det meste du,dyktig er du:) Ha en fin pinseaften:) Klem Eva

organic-lizzi sa...

Sterk historie!!
Skjønner godt du lengter tilbake..
Vit du er best og får til det meste du:-))
Verdens deiligste pinse..Med fint vær kan du "bo ute"med kameraet...
Stooor klem fra Randi

Gärdsmygen sa...

Visst gjorde du rätt val på M!!

Rimkogeren sa...

God læsning til morgenkaffen - Tak og God Pinse

Juni sa...

Et godt valg for M'en, Miriam!
Dette gjorde inntrykk, personlig men likevel ikke privat.
Jeg håper og tror at du en dag kan reise hjem til ditt elskede Finmark og gjøre en god jobb som vernepleier.
Lykke til med studier!

Beate sa...

Takk for at du delte litt om deg med oss. Det var fint å få bli litt bedre kjent med jenta bak alle de flotte bildene. Fortsett å ta masse bilder, og lykke til med studiene, jeg er sikker på at du kommer til å klare det!

Anonym sa...

Så fint å bli "kjent" med deg Miriam!

Vi har nok en lidenskap for fotografering både du og jeg... og begge er vi nok altetende når det kommer til motiver. ;)

Er det vernepleier du vil bli så er jeg sikker på at du kommer til å nå det målet.

Vondt å høre at du har vært et offer for mobbing!! Slikt setter unektelig spor, men jeg håper de vonde minnene vil blekne etter hvert.

Lykke til videre både med studier og fotografering.. og måtte livet smile til deg i framtiden!!

Hobbygåsa sa...

Så flott innlegg! Og du klarer studiene og får oppfyllt drømmen din, det må du tro på! Flotte bilder tar du også - ha en fin pinse!

Tofo sa...

Et flott og personlig innlegg! Sterkt! Jeg har en følelse på at du vil lykkes med dine mål! Du blir nok en flink vernepleier, god fotograf som bosetter seg i nord!!!
Klem og god pinse;)

Malys krok sa...

Hei! Jeg leser med tårer i øynene, mobbing er grusomt. Har opplevd litt av det selv og vet hvor vont det er. Godt at du fikk det bedre, men at det som har skjedd setter spor er sikkert. I Veserålen er det fint, har hatt mange turer den veien i årenes løp. Ikke rart du lenkter tilbake. Kanskje kan det skje en gang. Lykke til med studiet som du sikkert klarer å gjennomføre. Og lykke til med alt du vil gjøre i livet. Det fortjener du. Takk for koselig kommentar hos meg. Klem fra Margit.

anne-linn sa...

Godt og personlig innlegg! Jeg kan ikke forstå at noen har hjerte til å mobbe og kjenner jeg blir sint når jeg hører noen gjøre slikt! Jeg har stor tro på at du klarer studiene!! Du virker som en sterk person! Lykke til! Jeg heier på deg :) Og så har du forresten et veldig fint navn ;)

Wenche sa...

Eit utruleg flott og sterkt innlegg. Har tru på at du klarar vernepleien og er sikker på at du blir ein flott vernepleier. Skal heie på deg og krysse fingrane!

Sommertid sa...

Flott levert.
Og så fint å se gamle bilder...

Når det gjelder ditt spm om å få oppskriften på siste kommentar i sidefeltet...så har jeg glemt hele oppskriften på den...kuttet den ut selv..så jeg kan ikke gå tilbake å finne den heller..men ..kanskje om jeg legger "hodet i bløt" og har tid å tenke litt på det...så kan det hende det dukker opp igjen...skal prøve å finne ut av det..men skjer det så skjer det...om ikke..så...ja ja ...


Forts god pinse til deg :)

TorAa sa...

M - det var da ingen vanskelig oppgave for deg:
Her starter du med Mor, Miriam og Mareritt.
Holde den Munn, som de sier i Danmark.
Dette løste du Mangfoldig og utmerket.
Flott og engasjerende.

Sorry for a late comment - we did have a Power Outage for nearly 6 hours today. From 2 pm.

Anonym sa...

M for Miriam, en ung pige som nok skal nå sine MÅL, for hun har allerede så mange plusser og minusser i sin bagage, at hun ved, hvad der kan give hende en god fremtid!

Flot indlæg, Miriam ;-)

Line sa...

Sterkt og personleg innlegg, Miriam!!
Syns du er tøff som fortel så opent om det som vsr vondt og vanskeleg!!
Du har mykje visdom i bagsjen allerede, på både godt og vondt...
Trur du er ei sterk jente som vil nå dine mål, og at du kjem til å verte ein fantastisk vernepleiar, ja det er eg heilt sikker på:0)
Varm klem

Miriam Elisabeth sa...

Petunia: Flott at du har tro på meg og heijer på meg :) Ja, er drømmen i enden som keep me going ;)

Linda: Haha! Linda, du mått herm ;P Håpe og dein drømmen bir verkliheit :)

Amatørfotografen: Vær så god :) Takk!

Grethe: Vær så god :) Takk for at du har troen på meg :) Mange som har sagt det at jeg har mange kvaliteter som få har og som er etterlengtet i feltet :)

Mandy Lou: Takk!

Dagrun: Takk for at du heijer på meg :)

Hans: Takk kjære :) Ja, personlig, men ikke privat ;) Vet du synes jeg er dens terkeste du kjenner ;) Ja, prøver å leve etter det: Hold on and be strong...

Eva: Tror jeg har kommet meg rakrygget igjennom det, men det har gjort sine skader.. Jeg har delt litt av historien min, men er mye som ligger skjult mellom linjene og i bildene på filmen. Følte ikke for å gi detaljert lisshistorie... Takk for at du syns bilder av meg var fine :) Takk for ønskelykkingen :) Tusen takk for kommentaren :)

Randi: Takk for kommentar :)

Gärdsmygen og Rimskogeren: Tak for kommentar!

Juni: Takk! Ja, personlig, men ikke privat siden mye er utelatt. Er ikke Finmark som er mitt elskede sted vel og merke, men har lyst å reise dit når(hvid) jeg fullfører studiet, for å bli kvitt deler av studielåns gjelda ;)

Beate: Takk for kommentarer, ros og troen på meg :)

fotoboksen: :) Vi er nok like i fotograferingen når det gjelder motivene, men du er SÅ MYE flinkere! Takk for at du har troen på meg :) Hater mobbing. Selv håper jeg og at sporene blir mindre og at sårene gror... Takk for ønskelykking :)

Hobbygåsa: Takk! Prøver å tro på det, men er evig pessimist.

Tofo: Takk! Takk for at du har troen på meg :) Håper følelsen din tar rett :)

Margit: Var ikke emningen å få deg til å ta til tårer... Ja, mobbing er noe av det verste. Sånt man ikke vil at mennesker skal oppleve. Flott at du liker Vesterålen :) Noen favorittsteder der? :) Takk for ønskelykking :)

anne-linn: Samme her angående mobbing. Blir ildrende sint! Takk for at du har troen på meg og heijer på meg :) Mange sier jeg er sterk, kanskje jeg er det, men er ofte svak og. Men du vet: "Det mest beundringsverdige ved å leve, er ikke aldri å falle, men å reise oss hver gang vi faller." Nelson Mandela ;) Takk for at du synes navnet mitt er fint, syns i grunnen det selv og :)

Wenche: Takk for at du har troen på meg og heijer på meg :)

Sommertid: Takk :) Ikke stress med den kommentar saken ;)

TorAa: Takk :)

anjoe playhouse: Takk for kommentaren din :)

Line: Takk, men har unnlatt å fortelle mye. Har ikke skrevet om det aller værste. Og med mobbingen har jeg ikke gått i detaljer. Dette for det er vanskelig å skrive. Takk for at du har troen på meg!

HildeS sa...

Kjempeflott innlegg om bokstaven og deg selv.