TIPS! Trykk på bildet og du får se det i større format

Ikke utsett i en evighet, det du kunne gjort i dag...

Sommernatt på øya Leka
For en ukes tid siden skjedde noe jeg skulle ønske ikke skjedde... Min eksterne harddisk, som jeg har lagret alt på de 6årene, klikket! Gikk ikke an å få tak i det som ligger på han. Det er ikke så veldig kjekt akkurat! Har lenge tenkt å brenne ut alt på CDr og lagre det andre plasser i tillegg, men har utsatt dette i 1års tid... Straffen er at jeg kanskje aldri får det tilbake..

Kan jo sende den inn til dem som lover å få tak i filene, men de krever alt fra 4000-10.000kr for dette!! Så det får vente..., men jeg skal ha det tilbake en dag! Dette er alt av bilder fra de siste 6åra av mitt liv + alt av bilder jeg har tatt for å bruke.... Alle bildene fra sommerens fantastiske jentetur er også der! Har kun 100 av dem på PCn og det er bare bittelitt av alle bildene som ble tatt....

Så: Ikke utsett i en evighet, det du kunne gjort i dag!

6 kommentarer:

Anne sa...

Ååå ja, jeg leste du har vært uheldig,bare jeg hadde kunne bidratt med noe for din skyld Miriam...

Man en varm trøsteklem, DET skal du jammen få :-)

VALKYRIEN sa...

Been there - done that! Fryktelig trist når det skjer, og jeg lærte jo en hel masse jeg også for noen år siden. Så nå er alt brent så fort jeg kan fylle en dvd.
Nydelig bilde forresten!

Marias Teater sa...

Jeg bruker Picassa. Sender dit det meste og krysser fingre. Veldig leit.stesse

Øyvind Antonsen sa...

Det er leit når slikt skjer.

Alle disker kræsjer før eller siden. Et rimelig sikkert backup-regime krever at bildene ligger på flere disker, som oppdateres jevnlig. I tilfelle brann, må minst en av diskene lagres på annen fysisk adresse.

Jeg ville ikke satset på DVD, de har ikke nødvendigvis så lang levetid.

Håvard Flaatten sa...

Kjedelig... sikkerhetskopier er viktig.. jeg har usb sticks og små eksterne hardisker tilgjengelig hele tiden... Redigert noe... inn på usb (korttids sikkerhetskopi)
Ellers bruker jeg 2 store eksterne disker som jeg har kopier. Dette foretar jeg et par - tre ganger i året. Jeg også har hatt krasj... så det var surt... nå kan det krasje så mye det vil... jeg har som regel psd eller tif filene i behold :)
Lykke til.
Forresten flott blogg. God helg
mvh
Håvard

funky_uncle sa...

Det er godt mulig du kan få tak i bildene igjen uten å måtte sende disken til ett eller annet dyrt firma. Hvordan kræsjet disken? Fikk du noen feilmelding?